UVV F4 - Desto F-2 5-2

Toegevoegd op 17 april 2010 om 00:00 door Faas Hoevenaars
Whatsapp Facebook Twitter


Zaterdag 10 april,, vandaag was het dag van de scheidsrechter. De opkomst was niet al te flitsend, een beetje gebogen en met een slome pas kwam hij het veld op, maar bij aanvang veranderde dit meteen. De scheidsrechter gaf voor zijn eerste fluitsignaal de meeste jongens al een high five en riep hard: “ Mannen prettige wedstrijd en geniet ervan”. Juist dat laatste was exemplarisch voor de manier waarop hij de wedstrijd leidde en waaraan veel ouders van jonge voetballers nog een voorbeeld kunnen nemen.

Na een nogal trage start van Desto en eenrichtingsverkeer van UVV moedigt hij onze mannen aan, wat leidt tot een compliment aan Nassim na een mooie verdedigende actie. Ondanks al deze aanmoediging en complimenten komen we snel met 1-0 achter. Niet lang daarna krijgen we na een mooi opgezette aanval vanuit achteruit, voor de niet voetbalkenners; opgezet door de verdediging, onze eerste kans. Jesse zoekt, zoals hij de laatste tijd zo vaak doet, de vrije man op het middenveld. Deze keer Bosse die direct doorgeeft aan Faas, die kan schieten. Helaas komt er nog een verdediger tussen, wat leidt tot de eerste Desto corner.

Vanzelfsprekend neemt Chahid de corner en vindt Nassim het in tegenstelling tot zijn moeder Jill niet erg als er een bal op zijn haar komt. Toch gaat de bal na de kopbal van Nassim net over. Nu moet u wel weten dat Jill zichzelf een zomerse coupe had aangemeten, die ze elke ochtend met de stijltang moet glad strijken , dus ja na zoveel werk wil je natuurlijk ook niet dat er een bal op komt. Niet lang daarna volgt de 2-0 van UVV en lijkt het erop of we vandaag echt geen zin hebben. We spelen slap en zonder bezieling en uw verslaggever vermoedt dat de meeste mannen te laat naar bed zijn gegaan.

Toch maakt Nassim er bij de volgende corner 2-1 van, nu na aangegeven door Jens. Net als we langs de lijn denken, misschien gaat het vandaag dan toch lukken, scoort UVV de 3de en fluit de topscheidsrechter af voor de rust.

De 2de helft is zowaar nog zoutloser dan de 1ste helft, maar gelukkig hebben we onze scheidsrechter nog die blijft aanmoedigen en complimenten blijft geven aan zowel UVV als Desto mannen, wat een genot. Dit leidt zelfs, na het doorbreken van de eerste zonnestralen sinds mensen heugenis in Nederland, tot de uitspraak van de week: “ Mannen wat willen we nog meer, de zon gaat ook nog schijnen”. Geef hem maar eens ongelijk, de mannen vinden alles prachtig zijn na een nederlaag en bij het zien van de douche de meeste zaken alweer vergeten en genieten er ook echt van.

Kortom moeten wij als ouders en coaches ook niet wat meer genieten, of in ieder geval positief commentaar geven op onze mannen? Nu wil u verslaggever ook graag winnen en kon ik op jongere leeftijd ook nogal slecht tegen mijn verlies. Dus is het ook voor uw verslaggever elke keer weer een lastige afweging om niet helemaal mee te gaan in alle hectiek en spanning van de wedstrijd. Toch hebben we met de vader van Finn, Jolle, natuurlijk wel het toonbeeld van rust in onze gelederen. Dus ja wat wordt het, kampioen worden we toch niet meer en de zon gaat hopelijk nu wat vaker schijnen, antwoorden volgende week tijdens de koffie!

Oh ja de einduitslag werd uiteindelijk 5-2, waarbij Faas na een mooie dubbele 1-2 met Chahid hard afrond.

Fedor
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento